VAC-nieuw

wedstrijdkledij VAC
 
VAC crosskalender 2014 - 2015

VAC crossklassement 2014 2015
 
FITFREE IN VILVOORDE VANAF 4  NOVEMBER (Module 4
klik hier voor een filmpje module 3
lijst van de VAC kampioenen in 2013 2014
 


 

NIEUW: Informatie LIDGELD 2014 2015
Laatste wijzigingen
Benjamin - Pupil2014-12-15 06:34PM
Joggings2014-12-11 02:32PM
atletiekweek2014-12-03 03:15PM
mededeling2014-11-03 10:33PM
veldlopen2014-11-02 11:12PM
Lid worden2014-10-15 09:10PM

Kalender joggingcriterium 2015

Dit weekend vindt met de aflossingsmarathon en eindejaarsjogging in Kampenhout opnieuw de eerste wedstrijd van het nieuwe joggingcriterium 2015 plaats. De voorlopige kalender staat vanaf nu online‚ je kan die terugvinden op de jogging-pagina van deze site (kijk onder Wedstrijden - Joggings). Je kan er ook info terugvinden over het Loopcriterium Vlaams-Brabant‚ de opvolger van het vroegere Scott2Run criterium.

Gepost door sveng op 11 December 2014 14:28
 

inschrijvingen voor provinciaal kampioenschap indoor op 3 januari kunnen nog tot maandag 15 december 2015.

Gepost door frank op 9 December 2014 22:03
 

Tussenstand van het crossklassement 2014 2015 werd aangepast.

Gepost door frank op 9 December 2014 22:02
 
cross wespelaar

Je houdt het niet voor mogelijk! Elke cross dit seizoen hebben we één of meer van onze kadetten meisjes op het podium‚ maar een overwinning zat er tot nog toe niet in. En ook vandaag mocht het niet zijn. Sara was er anders weer kort bij‚ maar botste op een sterke concurrente van de plaatselijke club. En amper een week nadat we schreven dat Tilly stilaan de podiumplaatsen in zicht krijgt is het zo ver: haar prachtige wedstrijd werd beloond met een derde plaats. Het eerste podium dit seizoen voor Tilly‚ maar misschien niet het laatste … Ook Alisha was weer trouw op post‚ en vocht een verbeten strijd uit om de weinig benijdenswaardige laatste plaats. Vandaag lukte het net niet‚ al was het erg nipt.
Bij de kadetten jongens tekenden enkel Stef en jesse present. Jesse had wat goed te maken na zijn extra-schoolwerk van vrijdag ;-) maar het was Stef die net een paar seconden sneller was en zo heel wat punten sprokkelt voor het cross-criterium.
Niet al te veel starters bij de scholieren jongens‚ maar wel kwaliteit. Rob‚ licht verkouden‚ moest opnieuw nipt de duimen leggen voor Guillaume Grimard‚ die na Kortenberg en Wespelaar stilaan zijn zwart beest aan het worden is. Wat verderop een mooi treintje van VAC met Iwert‚ Lomme en Tim.
Ongeveer hetzelfde verhaal bij de junioren meisjes‚ met Liese en Larisa die toch een paar uurtjes de schoolboeken opzij hadden geschoven‚ iets wat blijkbaar niet van alle meisjes kan gezegd worden. Goeie punten dus voor inzet en vlijt !

Gepost door frank op 9 December 2014 22:01
 

zaterdag 29 november - cross Sparta Vilvoorde
Elke week is er wel iemand die voor een verrassing zorgt‚ maar vandaag werden we extra verwend !
Zo was er een sterke collectieve prestatie van de kadetten meisjes‚ waar één meisje op vier aan de start een VAC-shirt droeg. Niet helemaal verwonderlijk dus dat we met zes bij de eerste twaalf eindigden‚ maar toch ...
Er was een bijzonder knappe wedstrijd van Tilly‚ die met een zevende plaats alsmaar korter naar voor schuift en stilaan de podiumplaatsen in zicht krijgt. Hetzelfde geldt voor Luna‚ die een paar seconden later over de meet kwam. En elke week hebben we wel iemand die mee kan strijden in de voorste gelederen. Vandaag was het Kaat die een spannende race liep en ei zo na de winst binnen haalde‚ op korte afstand gevolgd door Marthe‚ die alweer op het podium stond. Normaal hebben deze meisjes vooraan nog het gezelschap van Sara‚ maar die had een wat mindere dag. Niks om zorgen over te maken‚ dat overkomt iedereen wel eens. Lien tenslotte nestelde zich nog net in de top twaalf. Wat verderop weerden Isa en Lotte zich dapper‚ vaak in mekaars buurt‚ nu eens met een mooie glimlach‚ dan weer met een verbeten gelaat‚ maar met nog een heel pak loopsters achter zich. Alisha nam gewoontegetrouw een rustige start achteraan en haalde toch weer twee meisjes in.

Bij de kadetten jongens was het nieuwsgierig uitkijken naar de eerste wedstrijd van Lars. Een plaats in de eerste helft van het pak was onze voorzichtige pronostiek‚ maar hij verbaasde iedereen met een verbluffend sterke zevende plaats. Dit laat het beste verhopen voor de volgende wedstrijden. Hou 'm maar in het oog !
Wat verderop liep het beruchte VAC-team "Quickstep Jesse-Shaun-Stef" ook een sterke wedstrijd‚ zij het iets verder van mekaar verwijderd dan gewoonlijk. Jesse was deze keer de betere‚ Shaun liet in tegenstelling tot vorige week heel wat volk achter zich en Stef voelde ongetwijfeld nog de nasleep van een verkoudheid. In deze wedstrijd zorgde Pieter tenslotte ‚net als vorige week‚ voor een VAC-podiumplaats.
Iris en Lien verdedigden onze kleuren in de scholierenwedstrijd‚ amper een paar seconden van mekaar verwijderd op plaats tien en elf.
Spektakel dan weer bij de scholieren jongens‚ waar Rob een morele opsteker kreeg door na een spannende wedstrijd zijn eeuwige rivaal Bastiaan Ameryckx het nakijken te geven. Arne begint de laatste tijd weer beter te draaien en wordt stilaan terug een vaste waarde in de top tien van de scholieren. Iewert zit daar nooit ver achter‚ en met die kerel weet je maar nooit‚ zoals die er soms een tikkeltje onbesuisd durft invliegen. Verderop nog een goeie wedstrijd van Tibo‚ Lomme en nieuwkomer Dien‚ die bij zijn eerste koers wat overweldigd was door het hoge niveau waarop er gelopen werd. Maar binnen een paar weken zal hij zelf ook al een stuk sneller lopen. De simpele logica van training ..
Onze juniores Liese en Larisa bleven lang samen‚ maar op het einde had Liese nog wat reservebrandstof voor een versnelling. Deze meisjes namen het in hun wedstrijd ook nog op tegen de seniores en de masters. Probeer dat allemaal maar eens van mekaar te onderscheiden !
Drie mannen van Pegasus liepen de juniorenwedstrijd. Ook hier weer een podium voor VAC‚ met dank aan Ruben. Jarne en Pieter deden wat van hen verwacht werd.


cross Kortenberg:
Een donkere herfstdag‚ nat‚ modder‚ en een paar stevige hellingen. Ziehier de ingrediënten voor onze eerste "echte" cross van het seizoen. Gelukkig was het nog erg zacht van temperatuur.
Maar een aantal van onze kadetten aarden blijkbaar wel in deze omstandigheden. Zo was er de eerste podiumplaats van Kaat‚ na een onwaarschijnlijke remonte in de laatste paar honderd meter. Een mooie opsteker een hopelijk een stimulans om goed verder te blijven trainen‚ want er zullen ongetwijfeld nog knappe prestaties volgen. Wie ook erg dicht bij het podium nadert is Luna‚ die van week tot week verbetert en vandaag een sterke wedstrijd liep rond de zevende plaats‚ maar nu al met de koploopsters in het vizier. Nog een paar crossen en Luna loopt mee voor de ereplaatsen.
Iets verderop liep Tilly een dappere wedstrijd‚ vlotter dan vorige week‚ mee met het grote peleton‚ vaak in gezelschap van Sarah‚ een ander VAC-meisje.
Onze kadetten jongens weerden zich moedig‚ maar zijn nog een maatje te licht in dit deelnemersveld. Jesse nam de beste start‚ maar Stef kwam traditiegetrouw pas wat leter op dreef en samen liepen ze de wedstrijd uit. Ook nu was Stef net een stapje sneller op het einde. Normaal zou ook Shaun aansluiten bij het teamwerk‚ maar na een paar dagen ziek zijn vorige week ging het voor hem een tikje te snel.
Bij de scholieren meisjes noteren we een fel bevochten top 10-plaats van Iris.
Consternatie dan weer bij de scholieren jongens‚ waar Rob voor de eerste keer dit seizoen genoegen moest nemen met een tweede plaats. Arne had lang uitzicht op de top 5‚ maar kwam op het laatst een tikje training te kort. Verderop volgde nog een trein met VAC'ers Iwert‚ Tim‚ Tibo en Lomme.
Nog meer podiumplaatsen haalden we bij de junioren meisjes‚ waar Liese en Larissa mooi op plaats 2 en 3 eindigden en aldus in de geldpot mochten delen.
Bij de jongens stond Brent nog maar eens op de hoogste trede en zet zo zijn ijzersterke reeks verder.

Een pluim voor alle aanwezigen die zich niet lieten afschrikken door een beetje water en modder !
verslag erik schroven

Gepost door frank op 1 December 2014 22:02
 
crossen in roeselare
kortenberg en vilvoorde
Gepost door frank op 1 December 2014 22:01
 
crossen

cross Mechelen: een terugblik

Eerst en vooral twee verheugende vaststellingen:

1. Er kwamen 16 VAC-kadetten aan de start‚ wat bijzonder goed is. Daarmee zijn we in de beide reeksen de best vertegenwoordigde club ! dank aan de aanwezigen.

2 . Heel wat van onze kadetten liepen een uitstekende tweede wedstrijdhelft. Dat betekent dat jullie uithouding verbetert en dat die drie toeren opwarming op de training wel degelijk nut hebben.

Individueel bekeken waren er een aantal aangename verrassingen:
Zo was er de eerste cross van Robbe‚ met geleende spikes (dank u Jesse) en een geleend shirt. "Niet te snel starten"‚ hadden we hem wel drie keer op het hart gedrukt. Maar hij vloog erin van bij de start en eindigde mooi in het gezelschap van zijn clubmakkers. Die clubmakkers‚ meer bepaald Stef‚ Jesse en Sebastien‚ zou ik er haast van verdenken voor de wedstrijd enkele afspraken te hebben gemaakt‚ want ze bleven de hele tijd in mekaars buurt‚ alsof het een team was van Astana of Quickstep. Uiteindelijk was Stef‚ net als vorige week‚ de snelste op het einde. Jesse en Sebastien‚ beiden last van de voet‚ krijgen een pluim voor hun doorzetting.

Nog een knappe prestatie kwam er van Luca‚ die zijn wedstrijd zeer goed doseerde‚ die naar het einde toe sterk opzette en met Michiel een spannend duel uitspurtte voor de eerste VAC'er. Kort daarop volgde Victor‚ nog in de eerste helft van het deelnemersveld.

Bij de kadetten meisjes zorgde Luna voor een verrassend sterke prestatie. Vergeleken met vorige week schoof ze een pak plaatsen naar voor en met een goeie tweede wedstrijdhelft hield ze de afstand met de kopgroep erg beperkt. Vooraan liepen onze sterkhouders Sara en Marthe een ijzersterke wedstrijd; Enkel een nationale topper als Nanouk Stevens kon hen van de winst houden. Ook Alisha deed het erg goed: als laatste van het pak begon ze aan haar inhaalrace en hield deze keer vier meisjes achter zich. Kaat kwam vandaag net een tikkeltje te kort om vooraan te kunnen meestrijden. Maar het potentiëel is duidelijk aanwezig‚ nu enkel nog wat trainen! Lotte liep net als vorige week een goed gedoseerde wedstrijd en zal dit seizoen zeker nog naar voor opschuiven‚ Tilly kende een iets mindere dag‚ maar verwachten we binnenkort opnieuw in de eerste helft van het pak. Want Tilly kan een stukske lopen‚ dat staat buiten kijf.

verslag van de kadetten: erik schroven


er is ook een aanpassing van het crossklassement na de cross van RAM en de cross van ACKO (link bovenaan de home-pagina)‚ met dank aan michel spreutels
frank

Gepost door frank op 18 November 2014 22:46
 
cross van Bonheiden

De eerste individuele cross van het seizoen in Bonheiden waar er zeer veel deelnemers waren en VAC deed goed mee: twee overwinningen‚ een tweede plaats en twee derde plaatsen. Ook aardig wat top tien noteringen. Zondermeer een goede start voor de groen-witten.
Intussen heeft onze vaste waarde Michel Spreutels de eerste tussenstand van crossklassement opgemaakt: klik hier. (voor de rest van de kalender‚ klik hier‚ er is een korrektie gebeurd mbt datum SPVI cross en de cross van Wespelaar voor BPM).

Overwinning voor Sam van Cauwenbergh bij de miniemen heren 2002 en Rob Scheerlinck bij de scholieren heren. Miniemen meisjes 2003: tweede plaats voor Mirte Choveau.
Brent De Wachter eindigde als derde junior.
Heide Van Maele werd bij de vrouwen zesde master (overall) en eerste in de W35. Kristien Bierebeeck werd derde bij de W45.

Verslagje van de cadetten wedstrijden (verslaggever Erik Schroven):
cross Bonheiden: mooi weer‚ veel volk‚ ook van VAC. Hier volgt een kort relaas:
kadetten meisjes: wat een weelde‚ 3 meisjes bij de eerste 7 !!
Sara verkeert in goeie vorm (derde) en kan met de besten mee‚ Marthe verbaast als eerstejaars met een sterke 4e plaats en Kaat eindigt kort daarop op plaats 7 maar kan mits een extra training zeker nog wat opklimmen. Wat verderop‚ maar nog steeds in de eerste helft‚van het pak loopt Luna een knappe tweede ronde‚ op luttele seconden gevolgd...door Tilly die bevestigt wat we deze week op training al zagen. Lotte nam een voorzichtige start maar kwam goed op dreef in de tweede ronde. en ook Alisha haalde naar het einde toe nog een paar andere meisjes in. Proficiat allemaal‚ benieuwd hoe jullie het in de volgende crossen gaan doen. Want verbeteren zullen jullie zonder twijfel ...
kadetten jongens: Luca nam de goeie beslissing om toch te lopen en weerde zich dapper in de voorste gelederen‚ Sebastien‚ hoewel uit de groep der spurters‚ was onze tweede man van VAC‚ kort gevolgd door Stef‚ Shaun en Jesse‚ die er een mooi onderonsje van maakten en de hele tijd in mekaars buurt liepen. Uiteindelijk had Stef de beste eindspurt. En Jarid‚ die gaf niet af en finishte nog kort achter zijn clubmakkers. Goed gedaan mannen !

Gepost door frank op 3 November 2014 22:32
 
FitFree Module 4

FitFree doet mensen bewegen in Vilvoorde

Hoog tijd om terug te bewegen? FitFree is een beweegprogramma waar ieder zich thuis voelt en waar oefeningen op maat worden aangeboden. Startende sporter of al ervaren? Ieder zal in dit programma zijn gading vinden.

Vanaf dinsdag 4 november start de vierde module van FitFree in Vilvoorde.
De trainingen zullen nu indoor plaatvinden en zijn een mengelmoes van oefeningen in circuitvorm.
Plezier gegarandeerd!

Wanneer? Elke dinsdag en donderdag van 20u00 tot 21u00
Waar? Turnzaal BLO school Oase‚ De Bavaylei 130 te Vilvoorde.
Kostprijs? 20 euro per module

Graag online inschrijven via vac@val.be

Gepost door frank op 2 November 2014 23:07
 
Eindstand joggingcriterium

Het joggingcriterium van 2014 zit er op. Er waren opnieuw heel wat deelnemers die minstens 8 wedstrijden hebben gelopen. De eindstand kan je op de joggingpagina terugvinden‚ ofwel hier.
Bedankt aan alle deelnemers.
De eerste wedstrijd van het nieuwe criterium wordt opnieuw Kampenhout (aflossingsmarathon op 13 december‚ jogging op 14 december). In de loop van december zal de nieuwe volledige kalender worden gepubliceerd.

Gepost door sveng op 30 October 2014 16:24
 
Jaar2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014
Pagina1 2 3