VAC-nieuw

wedstrijdkledij VAC
 
VAC crosskalender 2014 - 2015

VAC crossklassement 2014 2015
 
FITFREE IN VILVOORDE VANAF 4  NOVEMBER (Module 4
klik hier voor een filmpje module 3
lijst van de VAC kampioenen in 2013 2014
 


 

NIEUW: Informatie LIDGELD 2014 2015
Laatste wijzigingen
Benjamin - Pupil2014-11-25 05:07PM
mededeling2014-11-03 10:33PM
veldlopen2014-11-02 11:12PM
Joggings2014-10-30 04:26PM
Lid worden2014-10-15 09:10PM

crossen

cross Mechelen: een terugblik

Eerst en vooral twee verheugende vaststellingen:

1. Er kwamen 16 VAC-kadetten aan de start‚ wat bijzonder goed is. Daarmee zijn we in de beide reeksen de best vertegenwoordigde club ! dank aan de aanwezigen.

2 . Heel wat van onze kadetten liepen een uitstekende tweede wedstrijdhelft. Dat betekent dat jullie uithouding verbetert en dat die drie toeren opwarming op de training wel degelijk nut hebben.

Individueel bekeken waren er een aantal aangename verrassingen:
Zo was er de eerste cross van Robbe‚ met geleende spikes (dank u Jesse) en een geleend shirt. "Niet te snel starten"‚ hadden we hem wel drie keer op het hart gedrukt. Maar hij vloog erin van bij de start en eindigde mooi in het gezelschap van zijn clubmakkers. Die clubmakkers‚ meer bepaald Stef‚ Jesse en Sebastien‚ zou ik er haast van verdenken voor de wedstrijd enkele afspraken te hebben gemaakt‚ want ze bleven de hele tijd in mekaars buurt‚ alsof het een team was van Astana of Quickstep. Uiteindelijk was Stef‚ net als vorige week‚ de snelste op het einde. Jesse en Sebastien‚ beiden last van de voet‚ krijgen een pluim voor hun doorzetting.

Nog een knappe prestatie kwam er van Luca‚ die zijn wedstrijd zeer goed doseerde‚ die naar het einde toe sterk opzette en met Michiel een spannend duel uitspurtte voor de eerste VAC'er. Kort daarop volgde Victor‚ nog in de eerste helft van het deelnemersveld.

Bij de kadetten meisjes zorgde Luna voor een verrassend sterke prestatie. Vergeleken met vorige week schoof ze een pak plaatsen naar voor en met een goeie tweede wedstrijdhelft hield ze de afstand met de kopgroep erg beperkt. Vooraan liepen onze sterkhouders Sara en Marthe een ijzersterke wedstrijd; Enkel een nationale topper als Nanouk Stevens kon hen van de winst houden. Ook Alisha deed het erg goed: als laatste van het pak begon ze aan haar inhaalrace en hield deze keer vier meisjes achter zich. Kaat kwam vandaag net een tikkeltje te kort om vooraan te kunnen meestrijden. Maar het potentiëel is duidelijk aanwezig‚ nu enkel nog wat trainen! Lotte liep net als vorige week een goed gedoseerde wedstrijd en zal dit seizoen zeker nog naar voor opschuiven‚ Tilly kende een iets mindere dag‚ maar verwachten we binnenkort opnieuw in de eerste helft van het pak. Want Tilly kan een stukske lopen‚ dat staat buiten kijf.

verslag van de kadetten: erik schroven


er is ook een aanpassing van het crossklassement na de cross van RAM en de cross van ACKO (link bovenaan de home-pagina)‚ met dank aan michel spreutels
frank

Gepost door frank op 18 November 2014 22:46
 
cross van Bonheiden

De eerste individuele cross van het seizoen in Bonheiden waar er zeer veel deelnemers waren en VAC deed goed mee: twee overwinningen‚ een tweede plaats en twee derde plaatsen. Ook aardig wat top tien noteringen. Zondermeer een goede start voor de groen-witten.
Intussen heeft onze vaste waarde Michel Spreutels de eerste tussenstand van crossklassement opgemaakt: klik hier. (voor de rest van de kalender‚ klik hier‚ er is een korrektie gebeurd mbt datum SPVI cross en de cross van Wespelaar voor BPM).

Overwinning voor Sam van Cauwenbergh bij de miniemen heren 2002 en Rob Scheerlinck bij de scholieren heren. Miniemen meisjes 2003: tweede plaats voor Mirte Choveau.
Brent De Wachter eindigde als derde junior.
Heide Van Maele werd bij de vrouwen zesde master (overall) en eerste in de W35. Kristien Bierebeeck werd derde bij de W45.

Verslagje van de cadetten wedstrijden (verslaggever Erik Schroven):
cross Bonheiden: mooi weer‚ veel volk‚ ook van VAC. Hier volgt een kort relaas:
kadetten meisjes: wat een weelde‚ 3 meisjes bij de eerste 7 !!
Sara verkeert in goeie vorm (derde) en kan met de besten mee‚ Marthe verbaast als eerstejaars met een sterke 4e plaats en Kaat eindigt kort daarop op plaats 7 maar kan mits een extra training zeker nog wat opklimmen. Wat verderop‚ maar nog steeds in de eerste helft‚van het pak loopt Luna een knappe tweede ronde‚ op luttele seconden gevolgd...door Tilly die bevestigt wat we deze week op training al zagen. Lotte nam een voorzichtige start maar kwam goed op dreef in de tweede ronde. en ook Alisha haalde naar het einde toe nog een paar andere meisjes in. Proficiat allemaal‚ benieuwd hoe jullie het in de volgende crossen gaan doen. Want verbeteren zullen jullie zonder twijfel ...
kadetten jongens: Luca nam de goeie beslissing om toch te lopen en weerde zich dapper in de voorste gelederen‚ Sebastien‚ hoewel uit de groep der spurters‚ was onze tweede man van VAC‚ kort gevolgd door Stef‚ Shaun en Jesse‚ die er een mooi onderonsje van maakten en de hele tijd in mekaars buurt liepen. Uiteindelijk had Stef de beste eindspurt. En Jarid‚ die gaf niet af en finishte nog kort achter zijn clubmakkers. Goed gedaan mannen !

Gepost door frank op 3 November 2014 22:32
 
FitFree Module 4

FitFree doet mensen bewegen in Vilvoorde

Hoog tijd om terug te bewegen? FitFree is een beweegprogramma waar ieder zich thuis voelt en waar oefeningen op maat worden aangeboden. Startende sporter of al ervaren? Ieder zal in dit programma zijn gading vinden.

Vanaf dinsdag 4 november start de vierde module van FitFree in Vilvoorde.
De trainingen zullen nu indoor plaatvinden en zijn een mengelmoes van oefeningen in circuitvorm.
Plezier gegarandeerd!

Wanneer? Elke dinsdag en donderdag van 20u00 tot 21u00
Waar? Turnzaal BLO school Oase‚ De Bavaylei 130 te Vilvoorde.
Kostprijs? 20 euro per module

Graag online inschrijven via vac@val.be

Gepost door frank op 2 November 2014 23:07
 
Eindstand joggingcriterium

Het joggingcriterium van 2014 zit er op. Er waren opnieuw heel wat deelnemers die minstens 8 wedstrijden hebben gelopen. De eindstand kan je op de joggingpagina terugvinden‚ ofwel hier.
Bedankt aan alle deelnemers.
De eerste wedstrijd van het nieuwe criterium wordt opnieuw Kampenhout (aflossingsmarathon op 13 december‚ jogging op 14 december). In de loop van december zal de nieuwe volledige kalender worden gepubliceerd.

Gepost door sveng op 30 October 2014 16:24
 
Marathon van Eindhoven
Op de marathon van Eindhoven (12 oktober) waren opnieuw heel wat VAC’ers actief. Walter Meert en Dirk Goeyers liepen de ganse wedstrijd samen en slaagden er zo in beiden hun PR te verbeteren in een absolute toptijd: 2u36’21” voor Walter en 2u36’30” voor Dirk. Proficiat!
Andere prestaties van VAC’ers:
Glen Leyers: 2u53’01”
Paul Van Malderen: 3u08’43”
Heidi Van Maele: 3u09’01”
Frank Robion: 3u11’39” (PR)
Karl Hautman: 3u14’36” (Debuut)
Sven Gheeraert: 3u16’26”
Ook Sander Van Schuerbeeck en Pieterjan Van Buggenhout liepen de marathon van Eindhoven uit‚ maar deden dienst als haas voor andere lopers en liepen dus niet voor eigen rekening.
Gepost door sveng op 13 October 2014 8:38
 
varia

Tijdens het B.K. aflossingen werden brons behaald door de spurtploeg heren AC‚ na een lange tijd weer een aflossingssucces voor VAC op deze afstand.

Onze masters lieten ook van zich horen en behaalden in Ninove verschillende vlaamse en provinciale titels. Deze gegevens (met name de kampioenen) kan u terugvinden samen met alle andere kampioenen van het voorbije seizoen 2013 - 2014 in bijgevoegde lijst die als basis dient voor de uitreiking door de stad Vilvoorde binnenkort.

Hans Van Alphen kon in Talence met een volledige (na veel blessureleed) tienkamp zijn seizoen afsluiten en zich richten op 2015.

Voor 2015 komt Melissa Dupre‚ nationale lijstaanvoerder in het speerwerpen AC dames met meer dan 56 m‚ ons vervoegen. Welkom bij de groenwitten !

nu het zomerseizoen er zo goed als opzit kunnen de blikken wederom gericht worden op de laatste marathons (waar een aantal VAC-ers hun PR gaan aanvallen) en de crossen met op kop de relays. Voor de rest van het seizoen werd weer een kalender opgesteld door de trainers en het bestuur‚ klik hier voor deze crosskalender.

TOT SLOT: dit weekend (11 en 12 oktober) is het weer zover‚ het VAC mosselweekend (met naast mosselen ook stoofvlees‚ vol-au-vent‚ ...) waarop we jullie in grote getallen verwachten. klik hier.

Gepost door frank op 6 October 2014 22:20
 
Finale BVV meisjes

Onze pupillen en miniemen werden 11de in de finale van de Beker Van Vlaanderen‚ een feest voor iedereen‚ met een openingsceremonie‚ zeer gemotiveerde VAC-ers met een record aan PR's. Merciekes atleetjes‚ ouders‚ mijn trainers Bert‚ Bruno‚ Robin en Dominique onze officieel.

Gepost door pascale op 15 September 2014 17:55
 
jeugdmeeting 7 sept 2014

vandaag onder een mooie september-zon een vlotte jeugdmeeting met 291 prestaties‚ een stipte start om 13u00 en iedereen naar huis iets na 17u00. Klik hier voor de uitslag.

Gepost door frank op 7 September 2014 19:08
 
fantastische tweede dag BK jeugd
Op de tweede dag van het B.K. jeugd werden aan de nationale titel van Eve Willems gisteren (ver cad D)nog twee nationale titels en 1 vice-titel toegevoegd: Nell Van Hansewijck (polsstok schol D) en Lars Van Looy (hoog cad H) stonden op het hoogste schavotje terwijl Arne Van Opstal op de 1500 m schol H de zilveren medaille wegkaapte. Drie belgische jeugdkampioenen en 1 vice-kampioen‚ een zeer mooi resultaat ! Maaike Potums eindigde nog zesde met de speer cad D.
Gepost door frank op 31 August 2014 21:41
 
UURROOSTER JEUGDMEETING ZONDAG 7 SEPT
ZONDAG aanstaande (7 sept) organizeren we de laatste pistemeeting van VAC van dit seizoen‚ de OPEN jeugdmeeting 'vlaams-brabants jeugdcriterium' met medailles per podium. Het uurrooster kan u hier bekijken. Zondag is het ook de Gordel die Vilvoorde aandoet‚ best komt u naar het stadion via de afrit van het Militair ziekenhuis‚ zo geraakt u vlot op het stadion (eerder dan door het stadscentrum).
Gepost door frank op 31 August 2014 21:37
 
Jaar2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014
Pagina1 2