winterkalender klik hier

Zondag 18/11 thematraining pup/min
om 10u verwachten we de wedstrijdatleten voor een training uithouding/coödinatie

Verslagje Halle
Weer puike prestaties van al onze VAC-ers‚ in de modder van Halle‚ Prisca en Thibault behaalde de 1ste plaats‚ Nina (voor het eerst op het podium) en Sara werden 2de en Mathis werd 3de juist voor zijn broer Casper.
Minpunt het 'zakje' snoep die de kinderen als 'prijs' kregen‚ in  de filosofie van “sport voor de gezondheid” klopt dit niet !! 


Cross Halle zondag 11 november
We komen samen om 10u45 in het Bon Bosco Instituut‚ jullie lopen samen‚ dus 1ste en 2de jaars lopen samen‚ dus maar 6 reeksen. 


4 podia in Bonheiden
Vakantie en vele VAC-ers op vakantie‚ dus met niet teveel maar wel 3 overwinningen en 1 3de plaats‚ en vele plaatsen voorin in het klassement. Sam‚ Mauro en Thibault werden primus‚ Marthe werd 3de


Cross Bonheiden zondag 28 okt
We komen samen in het domein Berentrode‚ Grote Doelstraat in Bonheiden‚ Eerste start om 12u.  Onze ben/pup zijn om 11u15 ter plaatse‚ en de miniemen om 12u. We verzamelen aan de VAC-tent‚ je vult een crosskaartje in en je bevestigd dit achter je borstnummer met een veiligheidsspel‚ dit kaartje scheuren de officiëlen aan de aankomst van je borstnummer‚  de jeugdtrainers zorgen voor de opwarming en sturen de atleetjes tijdig naar de start. Wie nog geen borstnummer heeft gaat naar het secretariaat en vraagt een papieren borstnummer.


Verslag CC-relays Gent
20 VAC-ploegjes van 3 atleten en dit enkel bij de groep ben/pup en min/kad en 8 nieuwkomers‚ en ... 4 podia.  Een leuke start‚ onze benjamins meisjes werden 2 en 3 Emma-Lisa‚ Tine‚ Noor en Luka‚Hanne en Hendrikje‚ onze jongens ben deden nog beter‚ Mauro‚ Casper en Mathis werden zeer makkelijk 1ste. Onze pup meisjes waren volgens mijn verwachting aan mekaar gewaagd‚ Lot‚ Ine en Nina werden 12de‚ Manon‚ Esther en Anne-Sophie 18de  met maar 10 sec tussen. Onze jongens pup werden nipt in de eindspurt verslagen‚ Mauro‚ Sam en Seph werden 2de‚ de pegasus-ploeg (Quinten‚ Sasha‚Jamie) werd 50ste‚ Aiko‚ Robby en Tristan 62ste. 6 ploegen min meisjes‚ Laura‚ Marthe en Prisa werden 12de‚ juist voor Britt‚ Sara en Eve‚ Hanne‚ Maaike en Celine werden 16de‚ Salma‚ Tilly en Lisa 27ste‚  Luna‚ Isa en Stina werden 39ste‚ Sara‚ Jana en Linde 59ste.  Onze miniemen Thibault‚ Victor en Luca werden 24ste‚ pegasus met Ruben‚ Lou en Michiel 42ste‚ Seba‚ Christophe en Tim 61ste‚ en Giovanni‚ Magnus‚ Jesse (allemaal nieuwe VAC-ers) werden 64ste  


Halloween vrijdag 26 oktober
Naar jaarlijkse gewoonte zullen de spoken‚ heksen‚ pompoenen weer het bos onveilig maken.  Onze 2de jaars miniemen zijn de boemannen die snoepjes uitdelen‚ we zoeken ze in het bos‚ we zijn dus verkleed (geen maskers want dan zie je niks)‚ hebben onze loopschoenen aan en een pillamp is handig.  Na de zoektocht onder begeleiding van onze trainers/ouders mogen jullie proeven van de heerlijke pompoensoep.  Ouders mogen ook proeven‚ een soepje met een boterham in onze cafetaria
Pascale


Crosscup relays Gent zondag 21/10
Vertrek tijdig‚ goed weer en de snelweg zit overvol‚ afspraak in de Blaarmeersen te Gent
Ben/pup : 10u30 opwarming met Jana en Bruno‚  min : 11u30 opwarming met Pascale‚ kad 12u opwarming met Willy.  Laatste deelnemerslijst wordt zaterdag via mail verzonden.


Presentatie info-vergadering ben/pup - min/kad
klik hier

Nieuwe seizoen 2012-2013 start
Mag ik vragen je aanvraag vergunning in de cafetaria af te geven en het lidgeld te betalen.  Het cross-seizoen start op zondag 21/10 in Gent‚ Blaarmeersen‚ Crosscup Relays‚ we maken ploegjes van 3 VAC-ers‚ inschrijven bij Pascale aub.
                                                                                                                                            

Finale BVV meisjes
Onze meisjes werden 7de‚ vooral onze miniemen presteerden zeer sterk‚ met een 3de plaats na RCG en DCLA‚ Eve (1ste jaar min) is terecht de ‘ster’ van de dag met 2 1ste plaatsen 10”30 op de horden (3” van CR van Nell‚ 10”27) en 4m79 in het verspringen. Ikram met weer een 150m onder de 21”‚ en de meisjes van de 1000m met een zeer sterke eindsprint van Marthe 3’30 en Lies 3’21.
Het was een zware‚ warme‚ toffe dag‚ ik had het geluk dat ik de sterkste ploeg kon opstellen‚ tanks‚ Jutte‚ Marthe‚ Laura‚ Charlotte‚ Esther‚ Anne-Sophie‚ Luna‚ Jana‚ Lot‚ Salma‚ Lisa‚ Nina‚ Ine‚ Hanne‚ Eve‚ Maité‚ Ikram‚ Tilly‚ Maaike‚ Britt‚ Ibtissam‚ Lies‚ Lien‚ Manon‚ de trainers‚ Bruno‚ Pascale‚ en Peter Moonen (trainer in de Limburg maar zijn dochter loopt voor VAC) en natuurlijk alle ouders.


Nieuwe atleten
Naar jaarlijkse gewoonte is het zeer druk in september‚ een gratis sportmaand van Stad Vilvoorde‚ velen willen meerkamper worden (succes van Hans in Londen)‚ weinigen zullen een goede meerkamper worden‚ maar spurt‚ springen‚ werpen‚  lopen‚ één van deze atletiekdisciplines kan je talent voor hebben.
In de folder klik hier vind je alle info
pascale.kockaert@telenet.be

Yohan Blake
Komt woensdag 5 september van 15u tot 16u30 voor een clinic naar de piste in Vilvoorde‚ een training volgen en daarna handtekeningen vragen.


BVV FINALE MEISJES TE LIER
We vertrekken aan het stadion 3F ten laatste om 8u15‚ om 9u30 is het de openingsceremonie‚ om 10u start de wedstrijd.  Vrijdag 7/9 hebben de meisjes nog een kleine training‚ je ontvangt je finale t-shirt.  De definitieve ploeg wordt woensdag na de training gemaild.  Ik zorg voor de inschrijvingen‚ jullie moeten 15 min voor aanvang van de proef aan de stand staan.  Pascale‚ Bruno en Audrey zijn jullie trainers.
Pascale  

vrijdag 7/9 is er geen training


VAC-MEETING 1 sept
Weer veel volk op onze kids's athletics‚ nu enkel voor onze benjamins‚ 6 ploegen van 8 kinderen‚ dus meer volk dan tijdens een gewone meeting voor de benjamins. Starten met een dansje op het VAC-strijdlied 'vliegerlied'‚  8 proeven (golfbalspringen‚ biathlon‚ formule 1‚ schaarspringen‚ hoepelspringen‚ vortexwerpen‚ estafetteloop en puzzelloop) met als begeleider een mama of papa‚ die het scoreblad moesten invullen‚ met veel telwerk‚ maar onze jeugdtrainers olv Bruno hadden alles goed onder controle‚ voor de uithoudingsloop werden onze olympiers Hans‚ Nils en Elodie gehuldigd‚ de meeting werd stilgelegd maar hier zeurde niemand over‚ even tijd voor foto's en handtekeningen‚ maar dan snel naar de uithoudingsloop met deelname van onze olympiers.
Onze pup/min hadden een 'gewone' wedstrijd‚ met een 40-tal groen-witte atleten‚ weer vele mooie prestaties‚ en lang geleden 11 pup jongens bij het hockeywerpen !!
De uitslag staat op de home-pagina
Een dikke pluim aan alle ouders‚ jeugdtrainers en bestuur voor het helpen tijdens deze wedstrijd‚ een geoliede machine‚ de fluo-ouders die spontaan de officiëlen helpen‚ catering‚ cafetaria‚ secretariaat en terrein met voldoende helpers‚  en de kids' met het team jeugdtrainers die alles in goede banen leiden


PK AFLOSSING
Goud :
4x80 min meisjes 43”23 met Hanne‚ Eve‚ Maité en Ikram dit 4-tal loopt ook de aflossing op de finale BVV met als doel het ClubRecord te breken 43”14

Zilver :
4x60 pup meisjes 36”09 met Marthe‚ Laura‚ Jutte en Charlotte‚ hier toch nog werk voor de BVV finale
3x600 min meisjes 5’35”63 nieuw CR met Sara‚ Ikram (wat een wedstrijd)‚ Hanne

Brons :
4x60 ben meisjes 44’21 Mirthe‚ Emma-Lisa‚ Hanne en Hendrikje (ze hebben een ganse namiddag met hun medaille rondgelopen)
3x600 ben jongens 6’50”10 met Sascha (zijn 1ste wedstrijd en de jongste)‚ Tristan en Mauro
3x600 pup meisjes 6’13”10 met Laura‚ Luna en Marthe


PK Dilbeek
VAC-jeugd zeer succesvol met 5 titels‚ 12x zilver en 6x brons.
GOUD
Lauwers Tristan  600m 1'59"14‚ Van Cauwenbergh Sam‚ 1000m 3'19"09‚ Bornauw Sebastiaan‚ 150 in 18"93 en 80m in 10"57 (in reeks 10"07)‚ Willems Eve‚ 60H 10"64
ZILVER
Lauwers Tristan 60m 9"35‚ Colignon Tim  hockey 42m08‚ Van Deuren Marthe hoog 1m25‚ Abied Salma discus 17m27 en kogel 7m31‚ Van Borm laura ver 3m85‚ Van Looy Lars kogel 9m52‚ Willems Eve ver 4m55‚ Potums Maaike speer 26m54 en discus 24m60‚ Abied Ikram 150m 20"79‚ Robyn Maité polsstok 1m92
BRONS
Delmé Mauro 60m 9"39‚ Van Borm Laura hoog 1m15‚ Van Borm Lisa discus 13m68‚ Van Deuren Marthe 1000m 3'30"10‚ Bornauw Charlotte 9"11‚ Van Looy Lars hoog 1m40

Sterke prestaties van alle VAC-ers‚ tevreden atleetjes‚ jeugdtrainers‚ en ouders‚ en eentje niet‚ ons Hanne Schroven met een supertijd op de 1000 3'13"91 en net naast het podium.

Pascale


Kids' Athletics
Hierbij een filmpje van de voorbije Kids' Athletics

Geniet ervan en tot op de volgende Kids' Athletics
Steven Willems

Vakantie !!
Tijdens de grote vakantie gaan de trainingen normaal door‚ met minder trainers‚ maar tijdens de atletiekweken 1ste en 2de week juli en van 30 juli tot 3 augustus zijn ern GEEN trainingen

PK Dilbeek za 23 juni 12u
Zaterdag weer naar Dilbeek‚ nu het PK‚ 45min voor aanvang inschrijven‚ zelf opwarmen en aan max 2 proeven deelnemen.


Verslag VAC Kids' Athletics
Verslag en foto-reportage van Steven en Jana Willems  klik hier

VAC-meeting met kids' Athletics
Onze jeugdtrainers verwachten alle VAC-ers om 12u15‚ onze ben/pup mogen zich 2u uitleven in de verschillende spelvormen en de min/kad werken een meerkamp af. Ouders mogen natuurlijk meehelpen‚ nu nog een zonnige namiddag‚ een vlotte organisatie en de laatste medailles uitreiken om 16u.


VAC-meeting met Kids Athletics
Zaterdag 9 juni organiseert VAC om 13 uur een meerkamp voor miniemen en een vrije meerkamp voor kadetten. Onze benjamins en pupillen nemen deel aan de kids' athletics. De cursisten aspirant-initiator leggen hun examen af voor hun docent Paula. In groepjes van 8 kinderen met 1 begeleider worden 10 verschillende atletiekgerichte spelvormen afgewerkt. Welk team wint ? Liefst op voorhand inschrijven vac@val.be  of pascale.kockaert@telenet.be  of je aanmelden voor 13u. klik hier voor alle info

Pascale‚ Jeugdcoördinator VAC

JUMBO-MEETING

Weinig VAC-ers op post‚ maar Vilvoorde op zondag was korterbij‚ maar toch enkele superprestaties‚ onze spurtsters Charlotte Bornauw en Jutte Van hansewijck behaalde de 2de en 3de plaats bij de pupillen 60m in 9"32 en 9"32‚ Charlotte moest wel dringend plassen !! 4x60 pup met Jutte‚ Anne-Sophie‚ Salma en Charlotte‚ zeer goede wissels met een tijd van 36"86‚ Jutte verspringen 3m97‚ voetballer Sebastiaan Bornauw primus bij de 80m 10"44‚ 300m 40"03 en ver 4m78‚ eindelijk voor Maité Robijn horden zonder te struikelen 11"16‚ en hoog 1m39‚ Ikram 80m 11"45‚ Axel Meysmans‚ discus 17m91‚

PK MEERKAMP
Bij de benjamins jongens is Tristan Lauwers met grote voorsprong provinciaal kampioen geworden‚ hij behaalde 1508 punten‚ een snelle 60m 9"63‚ hockey 23m97‚ hoog 1m15 !! 600 2'06"17.  Mag gezien worden El Fourkati Ibtissam (min) 3'17"9 op de 1000m‚ Loic Neveux 11'43 (80m)‚ Lars Van Looy (min) 24m49 en 3'16"4 (1000m)‚ Marthe Van Deuren (pup) 1000m in 3'32"7‚ Eve Willems (min) 4m42 bij ver‚ Maaike Potums 21m10 discus 


Volgende meetings
daar er 2 drukke weekends aankomen lopen we geen 2 maal 1000 of 600 per weekend

Zondag 3 juni PK meerkamp Vilvoorde (spvi) eerste start 13u‚ afspraak ter plaatse 12u15
Zaterdag 2 juni Dilbeek‚ Jumbo-meeting‚ bijna alle nummers staan op het programma‚ eerste start 10u uurrooster www.dilbeekac.be
maandag 28/5 Tienen‚ Criterium Vlaams-Brabant‚ eerste start 13u‚ afspraak om 12u15 Houtemveld‚ Sporthalstraat Tienen
zaterdag 26/8 Machelen‚ Meerkamp‚ eerste start 12u voor ben/pup/min/kad. Wegens werken in Machelen‚ ga via woluwelaan richting Diegem‚ naar links Haachtsesteenweg‚ eerste lichten naar links onder brug


BVV
Naar jaarlijkse gewoonte neemt de jeugd van VAC weer deel aan de Bever van Vlaanderen. De laatste aanpassingen aan de ploegjes worden gelegd.  Wie nog wil deelnemen dit kan nog.  Woensdag is er aflossingstraining voor  pupillen en vrijdag voor  miniemen.
Onze meisjes vertrekken zaterdag 21/4 naar Tienen‚ we vertrekken aan het stadion 3F om 12u
Onze jongens moeten op zondag 22/4 naar Huizingen‚ we vertrekken aan het stadion 3F om 12u30
Ik zorg voor de inschrijvingen van alle VAC-ers.
Mag vragen de nieuwe reglementering op het terrein (iedereen tijdens de wedstrijd ACHTER de balustrade) te respecteren.
PascaleVERSLAGJE JEUGDDAG

07u30‚ Parking atletiekpiste - 3 Fonteinen
48 gemotiveerde BPM’ers (Ine en Mauro konden er wegens ziekte niet bij zijn) en 11 wakkere begeleiders stromen toe.
Enkele ouders maken er ons op attent dat er een probleem zou zijn op de E40 in Wetteren.
Na kort overleg met de buschauffeur beslissen we om via St-Niklaas te rijden.

07u55‚ iedereen is geïnstalleerd en weg zijn wij ...
Op de bus samen met Anja nog even de ploegindeling bekijken en een paar afspraken maken.
Het is relatief rustig‚ slapen ze of zijn ze onder de indruk van Mister Bean?

09u05‚ we komen aan te Gent‚ perfect op tijd.
Steven‚ Francis en Serge halen de borstnummers op en Anja zorgt voor een plaatsje op de tribune.
Nog even een woordje uitleg geven aan een paar begeleiders‚ maar ondertussen fleuren de VAC spandoeken de piste op.
Enkele begeleiders slagen er maar niet in om alle borstnummers uitgedeeld te krijgen‚ enkele BPM’ers blijven hardnekkig rondjes draaien met de VAC spandoeken.

09u30‚ iedereen gaat zeer enthousiast van start.
Regelmatig kleurt de piste groen bij de 4X200. Iedereen geeft het beste van zichzelf!
Ook op de andere standen laten onze VAC’ers zien wat ze in hun mars hebben.
Begeleiders hebben het druk met het steeds opnieuw aanbrengen van borstnummers die op onverklaarbare wijze steeds doorscheuren.
Dat korfbal een gemengde sport is‚ is nog maar eens gebleken‚ onze miniemen jongens nemen het op tegen 4 vlaamse ‘schonen’. Sportief als ze zijn houden ze de stand op 0 – 0 ondanks de 7 doelpogingen en de aanmoedigingen van de omstaanders ... waren ze dan toch een beetje onder de indruk?
De pupillen meisjes van Serge hebben de ‘run for live’ uitvoerig getest en goed bevonden.
Onze benjamins laten zich ook niet onbetuigd‚ ze rennen van de ene stand naar de andere (vraag het maar aan begeleidster Lut)‚ met af en toe een drankpauze‚ maar verder zonder enig teken van vermoeidheid.
Pechvogel van de dag is Celine‚ zij komt slecht neer en verzwikt haar enkel.

De tijd vliegt snel‚ iedereen is happy‚ weinig wachttijden en de mogelijkheid om de proeven meerdere malen uit te voeren.
Tussendoor is iedereen druk bezig met het oplossen van de woordpuzzel.
Eer we het goed en wel beseffen is het tijd voor de fotoshoot en nadert het einde van de namiddag.

Voldaan en een beetje(?) moe verzamelen we met z’n allen voor de slothappening ... opnieuw gaan de VAC spandoeken de piste rond.
Onze buschauffeur was ook bij de pinken‚ deze was zo slim om zich tegen 16u als eerste te positioneren aan de topsporthal wat het vertrek voor ons zeer makkelijk maakte.
Aan de gezichten en reacties te zien en te horen‚ was het een meer dan geslaagde dag‚ met allemaal toffe en brave kinderen met de juiste mentaliteit – Jongens en meisjes‚ PROFICIAT!

Een woordje van dank aan alle begeleiders (Francis‚ Steven‚ Serge‚ Anja‚ Jana‚ Lut‚ Peter‚ Daria‚ Nassima en Franck) voor de goede en vlotte samenwerking. Jullie hebben onze gasten een meer dan leuke dag bezorgd en mij de dag makkelijk gemaakt.

Tot een volgende keer‚
BrunoJEUGDDAG
Zaterdag vertrekt de bus reeds om 7u45 naar de topsporthal in Gent‚ het wordt zoals steeds een super leuke dag. 
Kledij : VAC-uitrusting‚ short‚ t-shirt (het kan er warm zijn). Lunchpakket en drank‚ voldoende daar het een intensieve dag wordt.
We zullen in Vilvoorde aankomen omstreeks 17u15


JEUGDOLYMPIADE
Onze VAC-jeugd beleefde een olympische dag‚ met steun van Kim Gevaert‚ Nils Duerinck en Kristof Van Malderen legde de jeugd de 5 proeven‚ (staande vertesprong‚ tenisbalwerpen‚ medecinbalstoten‚ 30m spurt en de 6 minutenloop) gezwind af‚ de diploma's en  bronze medailles werden door onze prominenten  uitgedeeld en dan  volgde natuurlijk een handtekensessie.  Dank aan alle atleten‚ helpers en natuurlijk Kim‚ Kristof en Nils. VERSLAGJE BK OOSTENDE
bijna 2 podia‚ onze benjamins aflossingsploeg werd 5de‚ Casper‚ Tristan‚ Mathis en Mauro bouwden hun wedstrijd cresendo op‚ deze prestatie had ik echt  verwacht‚ ik heb nog nooit zo'n relaxe‚ speelse opwarming meegemaakt‚ voor onze tweeling was het echt een spel‚ zo moet het.
Sam werd knap 4de op halve kracht bij de 1ste jaars pup jongens‚ een rare bokkesprong in de turnles‚ met een zware val maakte een podium onmogelijk.  Uitstel is geen afstel‚ Seph eindigde maar om 10 sec van Sam en werd 14de. Sara werd ook 14de bij de miniemen meisjes‚ nog een top 20 voor Marthe 18de 2de jaars pup.  Uitslag vind je op de site www.crosscup.be
 BK OOSTENDE

Bestelde toegangskaarten afhalen in de cafetaria.  Benjamins jongens zijn aanwezig om 9u aan de tent‚ pup om 9u30 en min om 10u. Niet vergeten parcours en parking liggen een beetje uit mekaar‚ en het kan een modderige bedoening worden‚ reserve kledij is meebrengen.  info www.lottocrosscup.beCross Opwijk
Mauro Delmé
behaalde een mooie overwinning in een snedige spurt bij de benjamins jongens‚ Hanne Schroven werd 3de bij de miniemen meisjes‚ Seph en Lars stonden juist niet op het podium .  Een geslaagde organisatie‚ maar op onze vraag worden de BPM's volgend jaar gesplitst.  Dus jullie lopen apart‚ wat op een smal parcours veel makkelijker lopen is. Weer met 40 BPM's‚ moedigen daar de wolken 1 uurtje te vroeg hun sluizen hebben opgezet.


Jeugddag zaterdag 24 maart
Atletiek al spelend voor ben/pup/min‚ geen wedstrijd‚ een leuk evenement in groepjes van 4 met 1 begeleider‚ 2 proeven + 1 randanimatie per uur en een apotheose op het midden terrein de Topsporthal in Gent.
Gratis‚ de bus vertrekt om 7u45 aan het stadion.

Bronze Jeugdolympiade zondag 18 maart
voor 10 tot 14 jarigen‚ aan 5 proeven neem je deel en je ontvangt een bronze medaille uit de handen van de toekomstige VAC-Olympiërs voor Londen‚ Nils Duerinck en Kristof Van Malderen. affiche klik hier
We starten om 10 u op onze piste
Pascale


Weekend Hofstade
40 enthousiaste atleetjes trotseerde het koude weer om een weekend te sporten in het ongeloofijk mooie decors van het Bloso-domein Hofstade.  Zaterdag een loopje gevolgd door een bezoek aan de speeltuin‚ in de namiddag met begeleiding van monitors werd het mountainbiken en hindernisparcours (dit jaar geen natte kledij wegens ijs) en voor onze benjamins basebal en rugby. 's avonds opdrachtjes onze leiding van Anke‚ gevolgd door een 'fuifje'.  Na een korte nacht - sommigen waren nogal vroeg wakker -‚ volgde balspelen‚ basket met Bruno en 10-bal‚ rugby en voetbal bij Pascale‚ als afsluiter volgde volkspelen waar reeplopen bij Axel en Victor het best lukte. 
Allemaal brave gemotiveerde vac-ers‚ goede trainers (Bruno‚ Jente‚ Anke‚ Willy en Pascale) en de zeer goed eten‚ het was tof
Pascale
fotograaf Pascale (link copieren)
https://picasaweb.google.com/pascale.kockaert/Hofstade2012?authuser=0&authkey=Gv1sRgCOzL9aSCnOG98gE&feat=directlinkPK cross Lennik
In verschikkelijke weersomstandigheden - zeer koud en een onloopbare ondergrond - behaalde onze BPM's 1 titel Sam Van Cauwenbergh bij de pupillen‚ zus Tine werd 2de juist voor Noor Quintelier (3de) bij de benjamins.
Pascale
VAC-cross
met 83 (29 ben‚35 pup‚ 19 min) en 6 podia.
Werden primus‚ Noor Quintelier‚ Sam Van Cauwenbergh‚ Hanne Schroven
werden 2de tine Van Cauwenbergh en 3de Mauro Delmé en Marthe Van Deuren.
Nen dikke proficiat aan alle deelnemers‚ waarvan ongeveer 30 vac-ers die voor het eerst aan een wedstrijd hebben deelgenomen.  Proficiat.  Deelnemen is belangrijker dan winnen.
Pascale
Atletiekweken 2012

Op de home-page vind je de nodige info en het inschrijvingsformulier.  Voor onze vac-ers is er geen 3-daagse paasstage zoals de vorig jaren‚ daar de Beker van Vlaanderen doorgaat op 21/4 voor de meisjes en 22/4 voor de jongens en niet zoals vorig jaar tijdens de paasvakantie (BVV is een wedstrijd waar we in groep punten kunnen verzamelen‚ voor iedereen is dit de leukste wedstrijd van het seizoen).  Jullie moeten dus een ganse week meedoen‚ ik zorg voor goede jeugdtrainers zodat de technieken zoals vorig jaar rustig kunnen ingeoefend worden.
Pascale
Weekende Hofstade 11-12 februari 2012

We komen samen in het sporthotel om 9u‚ daarna een loopje‚ na de middag inline-skaten of skateboard en hindernissenparcours (kledij short‚ slechte t-shirt‚ sweater en schoenen‚ niet vergeten een duik in het stinkende water hoort bij de 'durf' van vooral onze miniemen)‚ wie in het water valt moet zich onmiddellijk gaan douchen en droge kleren aandoen !!)‚ 's avonds een spel en zondag vliegen we er in met balsporten en volksspelen.  Info pascale.kockaert@telenet.be
Op zondag gaat er ook een jogging door in het domein‚ misschien afspreken om de bagage van je kind voor je jogging te komen afhalen‚ ik zorg dat de kinderen van de sportieve ouders naar de aankomst van de jogging worden gebracht‚ ik wacht tot alle kinderen hun ouders hebben gevonden.
Zoals gewoonte maken de jeugdtrainers hier weer een onvergeterlijk weekend van.

PascaleWedstrijdkalender BPM zomer 2011: klik hier


PK Huizingen
Onze groen-witten hebben  uitstekend gepresteerd  op het Prov.Kampioenschap in Huizingen.  Vac 5 titels‚ 4x zilver en 4x brons
Goud :
Sam Van Cauwenbergh     600m     2'01"79
Anne-Sophie Binst             hockey  17m48
Potums Maaike                  speer     22m88
Willems Eve                       ver          3m93
Lammens Vince                 kogel      8m91
Zilver :
Bornauw Sebastiaan          150m     19"99
Wyns Sara                        1000m    3'30"88
Willems Eve                       60m       8"81
Commers Marlisse             discus    20m78
Brons :
Neveux Loic                       80horden 16"33
Bornauw Sebastiaan         80m          10"97
Neveux Elias                     kogel         6m92
Abied Salma                     kogel         6m85

PascaleFUN happening 11/6/2011
meer dan 120 kinderen van 5 tot 13 jaar hebben zich rot geamuseerd‚startend met opwarming aërobic op de muziek Fliegerlied en Wakka Wakka‚ daarna de eigenlijke fun‚  ladderloop‚ hindernis‚ verkleedloop waarbij 1 kind alle kledij van de nationale ploeg moest aantrekken‚ liefst startend met het topje natuurlijk‚ golfspringen‚ hamerslingeren‚ indiaka werpen‚ fietsbandslingeren‚ zakspringen‚ ballonspringen‚ formule 1 en de apotheose 10 minuten lopen en per ploeg zoveel mogelijk golfballetjes bij de begeleider in een zak steken en dit samen met Kristof Van Malderen. Daarna voor iedere deelnemer een prijsje.  Na 2u mocht iedereen moe maar tevreden naar huis.
Een dikke mercie aan alle  mama's en papa's‚ Laura en Matthias voor de ambiance bij aërobic‚ het zenuwcentrum met Yvette en Marleen‚ en de promotor van fun atletiek Paula Vanhoovels

https://picasaweb.google.com/pascale.kockaert/Fun11Juni2011#

Pascale


Foto's BVV meisjes en jongens van Elke mama van Charlotte en Sebastien

http://www.myphotos.yahoo.com/s/20z2e371k0frmaz7majp

http://www.myphotos.yahoo.com/s/20z2e371k0frm8qb3wqr


Een geslaagd optreden van zowel onze meisjes 3de als onze  jongens 5de‚ zeer goede prestaties en overwinningenen van Eve (hoog en ver)‚ Ai (kogel)‚ Sara (1000)‚ Dalal-Britt-Charlotte-Eve (4x60)‚ Sebastiaan (150)‚ vele PR's zijn gesleuveld‚ mits volgend jaar een beter datum - niet meer in het verlof - kunnen al onze vac-ers deelnemen
Pascale 


jeugddag

De foto’s vind je in mijn picasa-album.
https://picasaweb.google.com/pascale.kockaert/Jeugddag

Zeer vroeg uit de veren‚ en dan nog een uur minder slaap wegens zomer uur‚ je zag het aan de kinderen‚ sommigen waren niet uitgeslapen‚ maar tijd om uit te rusten was er niet.
Groepjes verdelen en begeleider aanduiden‚ de pakketten gaan afhalen‚ de borstnummers opspelden‚ en oeps de kinderen waren al weg met onze vlaggen !!
Nog even alles uitleggen aan de begeleiders en om 9u30 vlogen we erin. Boem !! een bloedneus bij één van onze tweeling‚ een echte vuurdoop voor begeleider Pascal‚ want een half uur later‚ Jarno en Aiko een beetje te hevig aan het spurten naar de volgende proef‚ gevolgd door Lucie en Chloë en veel verder Pascal‚ weer Aaaa en traantjes‚ Aiko en Jarno op de grond‚ met enkel een schaafwonde bij Aiko‚ vanaf dan moeten de hevige benjamins bij Jarno’s papa blijven !! Niet dat de andere groepen zo stil waren‚ onze miniemen jongens‚ groep van Lut hebben de aflossing 4x200 nog eens gelopen‚ ze vonden hun tijd niet goed‚ Wolf en Rob hebben een 2de ploeg gevonden om tegen te lopen‚ (denk dat Wolf het niet kon verdragen dat Maité sneller was )‚ dus een 2de koers met de micro man die hevig de wedstrijd becommentarieerde‚ je kan denken dat het nekske van Wolf‚ Rob‚ Jochen en Matthias een beetje breder werd‚ tof mannen. Een ganse dag zijn onze kinderen bezig‚ spurt‚ hindernis‚ speerwerpen‚ discusrollen‚ uithouding op steeds dezelfde muziek‚ aflossing‚ richtwerpen‚ circus‚ zitvoetbal‚ run 4 life‚ touwtrekken‚ ….‚ bij het touwtrekken kon ik niet verdragen dat mijn jongens van de meisjes met begeleider Steven aan het verliezen was‚ ik even bijtrekken‚ maar dan duikt ook Stevens echtgenote op en naar het schijnt ook Marleen‚ ik was zo in de weer met mijn ploeg‚ maar …. We zijn verloren !!
De ploeg van Anja met Sam‚ Mauro‚ Dries en Louis hebben zeker 15x de run 4 life gedaan‚ door gekleurde opgeblazen bogen je kleur volgen‚ met af en toe een botsing‚ en borstnummer verloren‚ maar blijven gaan.
Als Hendrikje een makkelijk stoeltje had gevonden zou ze zo in slaap zijn gevallen.
Wij moe maar onze kinderen‚ als ze met de vlaggen konden rondlopen‚ de Delmeirekes hebben het record denk ik‚ zag je enkel blozende wangen en stralende gezichten. De apotheose met Svetlana‚ alle kinderen en begeleiders nog even dansen‚ en daarna iedereen samen krijgen om naar huis te vertrekken.
Dank aan onze kinderen‚ de begeleiders en de medewerkers. Zonder jullie gaat zo’n mega kei neige jeugddag niet door

Pascale
weekend Hofstade
Wouw‚ moe dat ik ben‚ pas terug‚ gelukkig moet ik niet al mijn kleren in het wasmachine steken !!
zaterdag 9 u verzamelen‚ bedden opmaken‚ afscheid van de ma en papa ‚ en wij weg‚ een loopje‚ iets lager voor onze miniemen‚ dan naar de speeltuin‚ tof‚ volledig vernieuwd‚ en echt tof‚ een speeltuin om je coördinatie te verbeteren.  Ons middagmaal‚ goulach met rijst‚ lekker‚ dan omnisport (mountainbike / hindernisparcours) eerst de kleinsten op het hindernissenparcours‚ onze 2de jaar pup en miniemen mountainbike.  Verbluffend wat onze kleinsten durven. Op het droge‚ naast de beek dus‚ hangen aan touwen‚ tuimelen in de netten‚ af en toe moeten de trainers helpen omdat onze benjamins gewoon te klein zijn !! Dan over het natte‚ een stinkend stilstaand water !! iedereen neemt de eerste 2 hindernissen‚ dan helpt Willy Verleysen om de 3de hindernis te nemen‚ geen probleem‚ maar dan plons !! Luna in het water‚ ik loop mee naar de douche‚ kleren uit‚ ik neem een droogrekje‚  hang haar kleren buiten‚ daarna Emma-lisa en Anne-Sofie ook in het water‚ snel een douche en dan op de fiets‚ moeilijk voor de kleinsten‚ Mirthe‚ op BMX maar de grond heeft ze met haar voeten niet geraakt‚ trainers helpen haar om te starten‚ en dan maar rijden‚ nen dikke proficiat van je trainer Willy‚ Emma-Lisa heeft wel  kennis gemaakt met de grond‚ einde ritje (daarvoor zijn de trainers‚ helpen waar nodig).  Maar onze 2de jaars pup en miniemen !! ook weer eerst het droge‚ en de beek‚ met veel 'show'‚ de meesten waren slim en hadden niet veel aan (short‚ t-shirt en sloeffen) het duurde niet lang of Wolf lag in het water‚ geen probleem‚ opnieuw proberen !! Ons Sara‚ een sterk staaltje van kracht geen coördinatie verliezen en blijven vechten‚ het kruis (wisselen in het midden van de beek)  contact verloren met de koord‚ met 2 handen aan de koort en voeten in het water‚ proberen het verloren touw vast te krijgen‚ 3x geprobeerd voetjes naar het touw te heffen (oei wat zwaar) wij aanmoedigen en nog eens‚ ons Sara‚ 3 handjes verplaaten op het touw‚ en terug voetjes naar boven‚ en .... oef contact met 2de touw en wisselen‚ super !!. 
Dan Tarzan !! touw in het midden van beekje‚ 1x over en weer zwieren en landen‚ dit is wat moet‚ maar er stond wel een beetje veel water in de beek‚ dus natte voet heb je zeker !! Onze miniemen‚ eerst om beurt proberen 'netjes' te landen‚ daarna Tarzan!!!!!!‚ zwieren en splash het water in‚  ben echt verschoten van Pieterjan‚ Arne‚ Marlisse ... ik kon het niet meer volgen !!
Het felicitaties van de minitoren gekregen‚ zoveel durf voor wat een atletieker eigenlijk niet moet kunnen !! A ja voor polsstok heb je dit wel nodig. En dan spaghetti
Dan Kwiss‚ veel lawaai‚ enkele moeilijke vragen die de jury Evi en Steffy keurig beoordeelden.  Wel een opmerking‚ een ronde cross en piste waar we elk jaar naartoe gaan‚ en als de groepen homogeen (met ben/pup/min) verdeeld zijn met dus crossers en zomeratleten‚ en als je je eigen bos (franse tuin) niet herkent‚ of piste Kessel-lo das wel raar‚ nog iemand die niet herkend was‚ Eline Berings (EK indoor horden) en Denis Goosens en Kristof Van Malderen of Sofie Vandenbroek (ex-trainster en atletiekweken) moeilijk worden herken‚ dus waar je moet aan sleuren‚ is wel raar.  daar moet dus VAC aan werken.
De fuif voor onze miniemen‚ veel lawaai en gebonk‚ maar ik zat beneden bij onze  benjamins/pupillen te waken dat ze wel sliepen. Wat waren ze moe‚ ik heb ze niet meer gehoord.
's morgen 7u oeps de kleinsten wakker‚ ik laat ze doen‚ slapen doen ze toch niet meer.
Zondag balspelen voor iedereen‚ Bruno geeft basket‚ ik geef 10-bal‚ rugby (gekuiste vorm !! dus niet lopen met een bal‚ voor ieders veiligheid) en voetbal‚ onze benjamins spelen tienbal‚ .... en gaan nog eens naar de speeltuin.
Na het goed middagmaal met kip‚ friet‚ saladbar‚ gaan we naar sportimonium‚ we maken 2 groepen‚ meten met atleten‚ ze hebben wel vergeten te vergelijken !! en een zoekspel‚ toch wel iets te min voor mij alshoewel onze kinderen serius met de vragen bezig waren.
Dan naar de ouders die aan het wachten waren‚ even gemeld dat ze de was direct moeten doen‚ wegens de stank van de beek !!
Maar nen dikke proficiat voor mijn trainers (Evi‚ Steffy‚ Theo‚ Willy‚ Willy‚Bruno) ‚ de atleten‚  jullie waren subliem‚ ik ben van sommigen serieus verschoten !!
Pascale